Fra oliefyr til træpillefyr
HKS Lazar Smartfire 11

Henrik og Barbara bor idyllisk ude på landet. Her er luft og god plads omkring familiens ejendom af ældre dato på 170 kvm. Indtil november 2017 blev huset varmet op med olie, men pludselig gav oliefyret et brag, begyndte at lække vand og kunne ikke repareres.

Parret med to børn i teenagealderen var pludselig uden varme og en løsning skulle findes ganske omgående. En varmepumpe lød nemt og bekvemt, og det var derfor sådan én de først koncentrede sig om.

Varmeservice Danmark var en af de aktører, som blev inviteret til at give et bud på en varmepumpe. Huset og varmebehovet blev analyseret. Da husets radiatorer var af den ældre slags, ville man skulle skifte radiatorerne ud for at få varmepumpen til at arbejde effektivt.

For parret er det vigtigt, at varmeløsningen skulle kunne passe sig selv og være let at have med at gøre. Varmeservice Danmark foreslog derfor et træpillefyr fra HKS Lazar, som har en høj grad af automatik og effektivitet. Ved at vælge et pillefyr ville man kunne koble sig op til de eksisterende rør uden at skifte radiatorerne ud. Dette gjorde at løsningen med HKS Lazar ville blive meget billigere og stadig være en løsning som kunne passe sig selv.

“I forhold til oliefyr og varmepumpe, så var jeg spændt på hvordan det ville være med et pillefyr. Det har vist sig at fyret fra HKS Lazar er dejligt nemt og økonomisk.”
Barbara Olsen

Oliefyret havde stået i bryggeret og taget meget plads. Selvom der findes en kompakt model, HKS Lazar Smartfire 11/130, som ofte kan sættes op hvor et oliefyr har stået,  blev det besluttet at bygge et udendørs rum til træpillefyret, hvor der også var plads til træpiller.

Løsning

  • HKS Lazar Smartfire 11 med 400 liter silo
  • Ny varmvandsbeholder
  • Finansiering
  • Varmeomkostning reduceret til det halve.

Barbara oplever, at træpillefyret er meget enkelt at bruge. Siloen rummer 400 liter og det betyder at der ikke skal påfyldes træpiller så tit. Fyret renser sig selv og askeskuffen tømmes hver anden uge.
Det er ikke noget problem at tage på ferie. Fyret er opkoblet på internettet, hvor man enkelt kan kontrollere status på det hele og få en alarm hvis noget ikke står rigtigt til.

Udgiften til varme er blevet halveret. Hvor man tidligere brugte over 20.000 kr. om året til olie, kan de nu nøjes med det halve.

Opstartsbesøg er med i prisen og med serviceplan er der også fem års garanti på træpillefyret.
Som Barbara siger: “Det er dejlig nemt”.